Dokumentar
Dokumentar

Dokumentar - Bliv klogere på verden

Tv og streaming er ikke kun din genvej til underholdning og afslapning. Der er også rig mulighed for at blive klogere på livet, samfundet og mange andre emner gennem tv og streaming. Det kan lade sig gøre ved at se eller streame nogle af de adskillige dokumentarer, der er tilgængelige via de mange tv-kanaler og streamingtjenester, der kan fås adgang til via YouTv.
Hvad end du er mest til dokumentarer omhandlende politik, historie, sport, samfund eller noget helt femte, så kan vi garantere, at der findes masser af dokumentarer efter din smag.

Se dokumentarer fra ind- og udland

Dokumentarer tager som regel udgangspunkt i noget aktuelt i samfundet eller kulturen, der berører, eller i hvert fald interesser, mange. Sådanne programmer skiller sig ud fra meget andet tv og streaming ved ikke at være fiktivt. Dokumentarerne sætter fokus på virkelige problemstillinger, historier og sager, og det er virkelige mennesker, der medvirker.

Tilhører du den efterhånden store gruppe af danskere, der nyder at se den ene dokumentar efter den anden? Så bør du ikke gå glip af de mange dokumentarer fra ind- og udland, der vises på udvalgte tv-kanaler og via streamingtjenester. Der bliver hele tiden produceret og offentliggjort nye dokumentarserier og dokumentarfilm, så du kan med sikkerhed finde en dokumentar, du endnu ikke har set.

Nogle af dokumentarerne er danske og tager udgangspunkt i danske historier og problemstillinger, mens andre er udenlandske og derfor kan omhandle emner, du måske ikke direkte kan relatere til. Under alle omstændigheder kan dokumentarer være meget fængende, underholdende og inspirerende. Derfor bør du give såvel de danske som de udenlandske dokumentarer en chance.

Inspirerende, urovækkende, lærerige og hyggelige dokumentarer

En dokumentar er ikke bare en dokumentar. Sådanne faktabaserede film kan omhandle ethvert emne og vil typisk bære præg af en høj grad af research.

Nogle dokumentarer omhandler store personligheder, som du, gennem interviews samt billeder og videoer fra vedkommendes liv, lærer bedre at kende, mens andre dokumentarer omhandler grusomme hændelser, der giver seeren en klump i halsen. Der findes også helt tredje dokumentarer, der stiller skarpt på konkrete problemstillinger i samfundet.

Der findes med garanti dokumentarer om netop de emner, der måtte interessere dig. Tjek selv udvalget ud hos de tv-kanaler og streamingtjenester, du kan få adgang til gennem YouTv.

Du kan også streame mange af de mest omtalte dokumentarfilm og -serier

Ønsker du at se dokumentarer, når det passer ind i din hverdag? Så vil streaming være løsningen. Mange af de førende streamingtjenester har et bredt udvalg af dokumentarserier og dokumentarfilm, der sandsynligvis vil falde i din smag. Du kan bl.a. streame dokumentarer via National Geographic Now, Viaplay, Paramount+, HBO og DRTV. Dette er en mulighed, uanset om du befinder dig i din egen stue, eller om du er ude på en længere bustur.

Stream historie, politik, true crime og nogle af de andre emner, der bliver berørt i de mest populære dokumentarer. Med førnævnte streamingtjenester vil de bedste dokumentarer aldrig være mere end et par klik væk.

Du kan desuden glæde dig over, at du også har adgang til dokumentarerne og den øvrige underholdning, når du er i udlandet (inden for EU- og EØS-landene).
Med streaming vil du kunne se dine foretrukne dokumentarer igen og igen, og du kan selvfølgelig spole, pause og starte indholdet forfra, som det passer dig.

Der findes også familievenlige dokumentarer

Størstedelen af de danske og udenlandske dokumentarer er tilegnet voksne. Der findes dog også en lang række af familievenlige dokumentarer, hvor mellemstore og store børn kan kigge med.
Ønsker du, at dine børn bliver lidt klogere på den virkelige verden og tager stilling til nogle af de problemstillinger, der kan møde en i livet, så vil det være oplagt at sætte en af de mange dokumentarer på skærmen.

Sådanne dokumentarer kan i øvrigt være med til at åbne op for tabubelagte og svære samtaleemner, hvilket blot er endnu en god grund til at kigge efter familievenlige dokumentarer.

Klik her og læs mere om vores streamingtjeneste.